De beste Invisibobble voor jouw haar
Romana's Hair Blog

Romana's Hair

mooi haar haar wassen

Haar wassen

Hoe slecht is het nu eigenlijk om iedere dag je haren te wassen?

 

Tegenwoordig lijkt het erop dat steeds meer vrouwen hun haren willen ‘trainen’ om het minder vaak te wassen. Hiervoor moet je dan misschien wel een paar dagen met vet haar over straat. Maar is dat eigenlijk wel zo goed voor de hoofdhuid als gezegd wordt? Want wat gebéurt er nu eigenlijk als je het gewoon iedere dag wast?

Een sportsessie, een regenbui of een dag waarop ons haar niet wil zitten: er zijn genoeg redenen waarom we het iedere dag zouden willen wassen.

Gevolgen

Toch kun je beter niet doen. Er bestaat een verkeerd idee over hoe schoon haar gezond lijkt, maar dat niet altijd zo is. Eenvoudig gezegd: te vaak wassen zorgt voor extra olie-aanmaak. Wanneer je je haren iedere dag wast, produceren je olieklieren ook meer olie om het verlies aan oliën tijdens het wassen te compenseren.

Ritme

Zelfs als je last hebt van snel vet wordend haar, droog je de haarstreng uit. En dat zorgt niet alleen voor ongezonder haar, maar ook een gevoelige hoofdhuid. Het beste is om je olieklieren te trainen om geen overproductie te veroorzaken. Dit doe je door een consistent ritme aan te houden.

Hoe vaak?

Goed: een consistent ritme. Maar wat is dan het beste ritme? Het iedere 3 tot 4 dagen wassen. Dat klinkt misschien een beetje vies, maar het is toch echt het beste voor de algehele gezondheid van haar en hoofdhuid. Je wast met shampoo namelijk een boel goede oliën weg. Wacht 3 tot 4 dagen met wassen: ’t zal het waard zijn. En gelukkig weten wij het perfecte middeltje om die tijd te overbruggen: