De beste Invisibobble voor jouw haar
Romana's Hair Blog

Romana's Hair

kapper zoetermeer Hoe blijven mijn Balayage, Foilyage of Highlights mooi?

Proteïne Behandelingen

Proteïne

Proteine behandelingen dringen diep het haar binnen. Het gebruik van proteïne voorkomt dat je haar gaat breken, maakt het haar weer sterk en laat het haar glanzen. Je kunt er echt gezond haar mee bereiken.

keratine behandeld of gekleurd haar

Een keratine behandeling is eigenlijk best een aanslag op je haar. Het beschadigd je haar en haalt al de proteïne weg. Het haar droogt uit en breekt sneller. Ook wanneer je je haar kleurt, kun je last hebben van zwak en droog haar. Gebruik in dit geval wekelijks of tweewekelijks een proteïne conditioner.

stijl of krultang op je haar

Gebruik jij dagelijks of wekelijks een stijl- of krultang? Ook dan droog je je haar heel erg uit. Het is echt super belangrijk om erover te zorgen dat je haar voldoende verzorging bevat voordat je hitte gebruikt. Haar dat in goede conditie is, zal minder schade krijgen door hitte dan haar dat al erg breekbaar en beschadigd is. Om het haar sterk te houden gebruik je wekelijks een proteïne conditioner. Zorg ervoor dat je na je proteïne verzorgt met een normale conditioner.

je haar breekt

Ook als je geen keratine behandeling in je haar hebt, je haar niet kleurt en geen hitte op je haar gebruikt, kan een proteïne behandeling nuttig zijn. Bijvoorbeeld als je haar heel erg breekt. En dan heb ik het niet over de normale haaruitval (we verliezen dagelijks zo’n 100 haren). Zie jij overal haren liggen (op je kussen, op je stoel, op je shirt, etc) en hoor je het gewoon breken als je je haar kamt? Ook dan kunnen proteïne behandelingen hulp bieden. Doe een intensieve proteïne behandeling totdat het breken stopt. Vervolgens verminder je de behandelingen naar 1x per maand.

haar elasticiteit

Je haar is elastisch. Het rekt uit en krimpt weer in. Dit noem je de haar elasticiteit. Als je gezond haar hebt, zal nat haar tot zo’n 30% van de originele lengte oprekken, en zonder te breken weer naar de originele lengte gaan. Ben je benieuwd of je haar gezond is? Vraag jouw kapper om advies!