De beste Invisibobble voor jouw haar
Romana's Hair Blog

Romana's Hair

Foilyage

Het beste van 2 werelden: Foilyage is de nieuwe haartrend van 2020

Na Highlights en Balayage is er nu Foilyage. Deze nieuwe trend is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van die twee verftechnieken.

Het beste van twee werelden! Deze techniek zit tussen highlights en balayage in. De foilyage wordt lager ingezet dan highlights en hoger dan een balayage. Foilyage zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar wordt niet met de losse hand gezet maar met folies. Zoals bij highlights dus. Het resultaat is een levendig, blond kapsel dat er gezond uit ziet.

Highlights + Balayage = Foilyage
De folies houden de hitte vast, wat ervoor zorgt dat het haar sterker oplicht. Daarnaast kan er preciezer gewerkt met folies.Β Maar omdat het zo’n natuurlijke techniek is, heb je niet snel last van een zichtbare uitgroei. Het wordt eigenlijk alleen maar mooier naarmate de tijd verstrijkt.

Voor elk haar
Deze techniek is voor jong en oud en kan op iedere haarstructuur worden toegepast. Of je nu krullen hebt of stijl haar, het kan allemaal. Wel is het belangrijk om je haar minimaal schouderlengte te hebben. Anders kan er geen mooie overloop in het haar gemaakt worden.

Voorbereidende werk
Een goed begin is het halve werk, en daarom zal je ook met een paar dingen rekening moeten houden. Bij deze techniek moet het haar eerst ontkleurd d.m.v. folies. Mijn voorkeur gaat dan uit naar zachte producten voor het behoud van het haar. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het haar in goede gezondheid is voordat je een foilyage laat zetten.