hoe krijg ik mijn haar mooi blond
Romana's Hair Blog

Romana's Hair

Hoe krijg ik mooi blond haar?

Bijna niemand heeft van nature mooi blond haar. Als je mooi blond wil, moet de kapper je een beetje helpen. Blond zijn is een lifestyle. Je moet regelmatig naar de kapper en zelf ook goed je kleur bijhouden en verzorgen!

Highlights

In 9 van de 10 gevallen als ik je blond maak doe ik dit met highlights en een toner. Dus door middel van plukjes het haar op te lichten word je blonder gemaakt. Nou hoor ik jullie wel eens zeggen: ik heb veel rood pigment in mijn haar. Nou dit kan kloppen.. dat heeft iedereen! Hoe donkerder je bent, des te moeilijker is het om je mooi helder blond te krijgen. (en dat je haar nog leeft zeg maar)

Daarom wordt er dus meestal gekozen voor een highlight techniek. De highlights worden gemaakt met blondeer en niet met gewone verf. Gewone verf heeft minder kracht dus als we echt een paar tinten lichter moeten dan haalt die het gewoon niet. (Of je moet tweety geel toevallig erg mooi vinden)

Dus we gaan highlighten! Je kan dan kiezen om heel je hoofd te doen, de helft, een kwart of face frame. Heel je hoofd zijn 80 tot 100 folies en dat is vaak de begin behandeling. Vanaf dan kun je het daarna prima bijhouden met de half (50 folies) of kwart (25 folies) varianten. Wat is faceframe? Dit is echt puur de voorkant van je haar en in je scheiding. Dit is ideaal bijvoorbeeld vlak voor je vakantie.

Toner

Nu is het zo dat een blondeermiddel alleen kleur uit je haar haalt, dus op het moment dat je een ijs blonde kleur of beige of pastel of een andere blonde tint wil dan moet er nog een toner over je haar. (Heel soms is het niet nodig maar in 95% zeker wel hoor)

Een toner kleurt het haar in en geeft ook glans op het haar. Maar een toner is wel kwetsbaar! Wat zeg je nu? Ja sorry maar het is gewoon zo! Als je eerst kleurpigment uit het haar haalt dan heeft de toner niet zoveel houvast om aan het haar te hechten. Het is dus heel belangrijk om je kleur goed bij te houden met een kleurmasker. (Deze kan volledig op maat gemaakt worden!)

Wassen

Was niet te vaak je haren! We wassen namelijk echt veel te vaak ons haar. Was jij iedere dag je haar en dan ook nog eens met AndrΓ©lon? Doei toner! Je moet een goede shampoo gebruiken die bij jou haar past (ik adviseer je graag) en tussendoor gebruik je droogshampoo. Die droogshampoo gaat echt je beste vriendin worden!

Wil je blond maar wil je eigenlijk niet al die moeite doen? Denk er dan eerst nog even goed over na of boek eerst een gratis kleuradvies afspraak. Laat je adviseren!