kapper zoetermeer welke shampoo gebruik jij?
Romana's Hair Blog

Romana's Hair

kapper zoetermeer Hoe blijven mijn Balayage, Foilyage of Highlights mooi?

Hoe houd ik mijn Balayage, Foilyage of Highlights mooi?

Hoe houd ik mijn Balayage, Foilyage of Highlights mooi? Misschien heb je deze vraag al eens aan je haarstylist gesteld. We willen allemaal dat ons pas gekleurde haar thuis net zo mooi blijft. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En welke producten gebruik je dan? In professionele kappers producten zitten minder schadelijke stoffen, maar ook betere ingrediënten en hogere concentraties. Ik neem de 2 belangrijkste ingrediënten hier met je door.

Agressieve sulfaten en milde sulfaten. Je herkent agressieve sulfaten vooral aan veel schuim tijdens het inmasseren van een shampoo. Bij minder schuim bevat jouw shampoo een mildere sulfaat variant. Sulfaten reinigen elk stukje vuil, elk restje styling product en elk minuscule druppeltje talg. Het grootste schuilt in de verwijdering van de natuurlijke talg die je hoofdhuid aanmaakt. Deze houdt je haar juist gezond. Als deze verdwijnt, vergroot je de kans op droog haar.

Siliconen gaan als een huls om je haar liggen, maken het dikker en geven het glans en gezonde uitstraling. De oplosbare siliconen is wat jouw haar nodig heeft, deze vervliegen na een uurtje of lossen automatisch op als hun werk gedaan is. Of je kiest voor siliconen die in water oplosbaar zijn.

Waar zit dan het verschil in?

Niet oplosbare siliconen en sulfaten kosten minder geld om te produceren dan oplosbare siliconen en milde sulfaten. Je raadt het al; de eerste zitten in haarproducten van de drogist. De tweede zitten in professionele kappers haarproducten

Producten van de kapsalon bevatten hogere concentraties ingrediënten dan haarproducten van de drogisterij. Je kunt dus minder van het product gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken als het product van de drogist. Producten van de drogist doen ook zeker hun werk. Professionele haarproducten doen hun werk alleen beter. Welk van de 2 jij kiest, is puur een kwestie van wat je wilt en wat je budget is.

Jouw product van de kapper wordt beter betaalbaar, als je dus weet dat je minder snel een nieuw product hoeft te kopen. 

olaplex  Hoe blijven mijn Balayage, Foilyage of Highlights mooi?

Hoe lang doen wij met onze producten?

Als je ongeveer 3x per week je haar wast met een shampoo van 250ml dan doe je 3 tot 4 maanden met jouw product van de kapper.

Bij het gebruik van een muntstuk van 50 cent bij reiniging en verzorging. Bij het gebruik van styling producten wisselt het met de grote van een erwt tot een tennisbal mousse, doe je er 3 tot 4 maanden.

Was jij jouw haar minder vaak dan doe je ook langer met het product. In de meeste gevallen is jouw product al op voordat de kwaliteit achteruit kan gaan, zoals aangegeven is op de achterkant van de fles of pot. Dus maak je vooral geen zorgen over de houdbaarheid.

Hoe lang kun je nu precies je product bewaren?

Op de achterkant van je product staat altijd een afbeelding van een potje met een getal en de hoofdletter M. 

Staat er bijvoorbeeld op je shampoo een geopend potje met 12 M, dan is de shampoo na opening nog 12 maanden houdbaar.

Dat betekent eigenlijk dat de shampoo tot 12 maanden na opening de kwaliteit van het product behoudt. 

De voordelen van een product bij de kapper:

  • Jouw haar voelt en ziet er gezonder uit
  • Je balayage, foilyage of highlights blijven langer mooi
  • De producten gaan langer mee
  • Je haar wordt minder snel vet
  • Het doet echt wat het beloofd
  • Persoonlijk advies passend bij jouw kapsel en kleur

Heb jij het advies van jouw haarstylist al eens opgevolgd?

Laat jezelf niet afschrikken door je gedachten maar vraag er juist naar. Wist je dat wij als haarstylisten het enorm waarderen als jij onze coupe thuis ontzettend goed verzorgt en onderhoud.

Je kunt langer plezier hebben van je net gekleurde haar, je haar straalt gezondheid uit en je hebt minder snel last van irritaties.