kleuradvies
Romana's Hair Blog

Romana's Hair

uitgroei kleuren

Hoe moet ik mijn eigen uitgroei kleuren?

Alle producten die je thuis nodig hebt voor het kleuren van je uitgroei

Bij het kleuren van je haar heb je altijd twee producten nodig: de verf en waterstofperoxide (ook wel developer, oxidant of ontwikkelaar genoemd). Door het mengen van deze twee producten ontstaat de kleuring. Verder heb je de volgende producten nodig naast de verf en een oxidant:

  • Mengbakje
  • Kwast
  • keukenweegschaal
  • oude handdoek
  • Kam
  • Wattenschijfje of make-updoekje
  • handschoenen
  • plastic kapmantel

De kleuring klaarmaken

Afhankelijk van de hoeveelheid haar, welk deel je van het haar wil kleuren en welke kleur producten je hebt ga je bepalen hoeveel kleuring je gaat klaarmaken.  Wanneer je ervoor kiest om alleen de contouren en de scheiding (de delen van het haar die je echt ziet) bij te kleuren, heb je bijvoorbeeld minder kleuring nodig dan wanneer je bijvoorbeeld de complete uitgroei bijwerkt. Ik raad de volgende hoeveelheden aan:

β€’ Contour/scheiding kleuring: 20 gram verf en 20 gram waterstofperoxide

β€’ Gehele uitgroei: 60 gram verf en 60 gram waterstofperoxide

Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de mengverhouding. De mengverhouding verschilt per merk en staat daarom altijd vermeld op de gebruiksaanwijzing die meegeleverd wordt met de producten.

De mengverhouding van igora royal en igora absolutes is 1:1. Het eerste cijfer staat voor de hoeveelheid verf en het tweede cijfer voor de hoeveelheid oxidant. Bij een product dat een 1:1 mengverhouding heeft, is dit bijvoorbeeld 20 gram verf en 20 gram oxidant (= 40 gram totaal product). 

Nu je weet hoeveel product je nodig hebt kan je de kleuring klaar maken. Dit kan met behulp van een keukenweegschaal of maatbeker. Meet altijd eerst de juiste hoeveelheid verf af en voeg vervolgens de oxidant toe. Meng dit met een kwast tot een egale substantie waar geen klontjes meer inzitten.

Een stap voor stap uitleg over het aanbrengen van haarverf

Als de bovenstaande stappen gelukt zijn ben je nu klaar om de kleur aan te brengen op het haar. Hieronder hebben wij per stap uitgelegd hoe je dit doet.

Tip! Kies je ervoor de kleur uit te spoelen onder de douche? Trek dan een kledingstuk aan dat makkelijk over het hoofd kan zonder het haar aan te raken.

Stap 1. Breng een oude handdoek aan om de nek om de kleding te beschermen, zet deze eventueel vast met een klem. Doe daar vervolgens de plastic kapmantel overheen en knoop deze vast. Borstel het haar vervolgens goed door tot er geen knopen meer inzitten. Maak dan met een kam of de achterkant van een kwast een midden scheiding in het haar.

Stap 2. Trek de handschoenen aan en pak de kwast met wat kleuring erop. Kleur als eerste de midden scheiding.  

Stap 3. Maak vervolgens een scheiding van het hoogste punt van het hoofd naar de bovenkant van het oor en kleur deze scheiding.

Stap 4. Ga door met het maken van scheidingen. Bij iedere scheiding die je maakt kleur je steeds het stukje waar nog geen kleurproduct zit. Herhaal dit tot alle haren die je wil kleuren voorzien is van de kleur. 

Stap 5. Kam nu al het haar naar achter en kleur de contour lijn met nog wat extra kleuring. Hierdoor weet je zeker dat op alle haren het kleurproduct zit.

Stap 6. Na het aanbrengen van de kleuring is het tijd om eventuele vlekken op de huid te verwijderen. Blijft deze te lang zitten, dan kan het zijn dat je deze namelijk niet makkelijk weg krijgt. Met een wattenschijfje of make-updoekje kan je huid gelukkig makkelijk schoonmaken. Pas hierbij wel op dat je niet de kleur wegveegt uit het haar.

Hoe lang laat je haarverf inwerken?

Net zoals de mengverhouding kan ook de inwerktijd verschillen. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing door voor het gebruik.

Vaak ligt de inwerktijd tussen de 30 Γ  40 minuten. Kleur je het haar met de gouden tube igora absolutes? dan moet je de gehele inwerktijd van 40 minuten aanhouden. Kleur je het haar met de rode tube igora royal? Dan is de inwerktijd 30 minuten.

Laat je de kleur korter dan 30 minuten inwerken, dan kan het zijn dat de kleuring niet volledig dekt en de uitgroei zichtbaar is door de nieuwe kleur heen. Indien je de kleuring langer dan 40 minuten laten inwerken, kan de kleur donkerder uitpakken dan gehoopt.

Haarverf uitspoelen

Nadat de inwerktijd is verstreken is het tijd om de kleuring uit te spoelen. Doe dit altijd met warm water zodat het haar goed schoon wordt. Maak het haar een klein beetje nat een masseer de kleur los. Spoel de kleur vervolgens uit met alleen water. Is bijna alle kleur eruit? Pak dan nu een shampoo voor gekleurd haar en was het haar grondig. Spoel de shampoo uit en herhaal de vorige stap om zeker te zijn dat alle kleurresten uit het haar zijn. Sluit vervolgens af met conditioner voor gekleurd haar zodat de haarschubben zich kunnen sluiten.

Zo, nu heb je alle stappen doorlopen en kan je weer verder zonder je zorgen te hoeven maken over je uitgroei. Wil jij graag een Home Coloring Kit bestellen? Lukt er iets niet, heb je vragen of zit je nog steeds met je handen in het haar? Geen zorgen, ik sta altijd klaar om je te helpen via 0615310625.