Image Alt
Romana’s Hair Blog

Romana's Hair

Stylingsproducten Hoe gebruik ik de verzorgingslijn? Original&Mineral is de nieuwe styling & verzorging bij Romana’s Hair!

Original&Mineral

Original&Mineral is de nieuwe styling & verzorging bij Romana’s Hair!

Original&Mineral is een product dat in de basis bestaat uit mineralen en ingrediënten uit de natuur. Dit merk heeft een PETA keurmerk wat inhoud dat deze producten niet getest zijn op dieren en alle flessen worden gemaakt van gerecycled materiaal.

Alan Buki (de ontwikkelaar van O&M) kon zijn werk niet normaal doen door alle chemicaliën in haarverf en haarproducten. Daarom ging hij zelf op onderzoek uit om een gezonde producten te ontwikkelen en dat is hem gelukt met Original & Mineral. O&M komt van oorsprong uit Australië waar het in het jaar 2000 is opgericht. In Sydney is het merk doorontwikkeld en kreeg het al snel de naam, meest gezonde haarproducten.

O&M heeft dus alle verdachte chemische stoffen uit de producten gehaald en vervangen door botanische en actieve mineralen. Dit zijn eerlijke en zachte producten met veel natuurlijke bestandsdelen. Ook bevatten alle O&M formules UV beschermende ingrediënten waardoor het je haar beschermd tegen kleurvervaging.

O&M is een product wat erg goed is voor mensen die gevoelig zijn voor chemische producten en snel last hebben van een allergie. Doordat O&M geen sulfaten, parabenen, triclosan MIT, propylene glycol, phthalates en sodium chloride bevatten heb je minder kans op allergieën. Het haar wordt meer gevoed en wordt niet uitgedroogd door deze producten. Natuurlijk kun je ook allergisch zijn voor goede en gezonde producten maar met O&M is de kans veel kleiner.

Hoe gebruik ik de verzorgingslijn?

Original&Mineral heeft een 3 steps cleaning ontwikkeld dat wil zeggen reinigen ,voeden en sealen. Je gebruikt 2 keer O&M shampoo de eerste keer is om het haar te reinigen. De tweede keer is het om het haar te voeden en daarna gebruik je een conditioner om het haar te sealen. Door in deze stappen je haar te wassen en te behandelen krijg je veel gezonder haar. Voor elke haar type is er een geschikte shampoo en conditioner.  We kijken in de salon altijd naar jouw haar en wat voor verzorging het nodig heeft. Zo zoeken we een geschikte shampoo en conditioner uit. Oftewel altijd een persoonlijke advies!

Original&mineral producten

Stylingsproducten

Ook heeft O&M een prachtige stylings lijn. Deze compacte lijn bestaat uit zoals de Dry Queen, dit is een super fijne droogshampoo die ook echt doet wat het beloofd. We hebben de Atonic, een haar verdikkende versteviging voor het haar. Voor mensen die mooi krullend haar hebben is de Style Guru erg geschikt. Dit is een wat crèmig product die krullend haar soepel houdt. Verder hebben we nog de Surf Bomb, een echte aanrader voor een lekkere bos volume. Voor als je erg veel klitten hebt hebben we een Know Knott. Dit is een conditioner spray die het haar verzacht en makkelijk door kam baar maakt.

Al deze styling producten bieden bescherming tegen hitte van de föhn, stijltang of krultang. Dus je kunt met een gerust hart mooi de deur uit!