Image Alt
Blog

Romana's Hair

balayage, foilyage of toch highlights

Balayage, Foilyage of Highlights?

Ben jij in Zoetermeer, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Rijswijk, Delft, Amsterdam op zoek naar een Balayage, Foilyage of Highlights kleurspecialist? En wil je dit gedaan hebben met de beste producten zoals Olaplex en Malibu C? Hoe weet ik wat ik precies moet boeken? Staat een koele of een warme kleur mij beter? Je haar laten kleuren is een belevenis en alles bepalend voor jouw uitstraling. Daarom is het belangrijk dat je een haarkleur krijgt die je mooi staat en bij je past. Maar hoe kom je tot de juiste kleur en waarom is kleuradvies van een haarstylist zo belangrijk?

Bij Romana’s Hair vindt er voor alle kleur behandelingen altijd eerst een uitgebreid kleuradvies gesprek plaats. Maar er kan natuurlijk ook een kleuradvies gesprek los geboekt worden. Dan kun je vooraf eerst even kennis maken en weet je vooraf waar je aan toe bent. Advies is namelijk het aller belangrijkste van de hele kappersbehandeling. Om de juiste kleur te ontdekken bekijken we eerst samen wat je wensen zijn. Het is vaak goed om van tevoren wat foto’s op te zoeken van kleuren die je graag zou willen zodat ik een goed beeld krijg van wat je precies mooi vind. Daarna bekijken we je kapsel, je haartype, je gezichtsvorm en je stijl. Bij de één staat een balayage mooi, bij de ander weer highlights of babylights. Maar het kan zijn dat je eigen kleur nog niet de goede basis heeft om tot een bepaalde kleur te komen of dat de kwaliteit van je haar niet goed genoeg is om een (ont)kleuring aan te kunnen.

Samen gaan we kijken wat voor jouw haar het beste is en hoe we tot het juiste kleurresultaat kunnen komen. Soms moet dit namelijk in meerdere fases. Want het belangrijkste is dat je haar mooi en gezond blijft, toch?!

Eerst maar is even wat informatie over wat een Balayage, Foilyage en Highlights precies inhoud:

BALAYAGE

Deze Kleurtechniek geeft je look een sunkissed effect. Dit komt doordat de kleur wordt aangebracht op de oppervlakte van je haar. Dit geeft als resultaat dat je coupe subtiele lichtere delen in de lengtes bevat. Met deze techniek wordt er subtiel gewerkt met verschillende kleuren. Het resulteert zich hierdoor in een subtiel ombre effect in de vorm van highlights. Balayage ziet er heel natuurlijk uit en je hoeft je niet meer druk te maken over uitgroei. De kleurtechniek kan zowel bij bruin, zwart, blond en rood haar worden toegepast. Tevens lichte punten bij elke haarlengte mooi. Daarnaast ziet je haar er veel minder geverfd uit dan bij highlights. Dit komt doordat alle tinten die in je haar worden gezet perfect in elkaar overlopen.

Highlights en babylights

Vroeger spraken we over coupe soleil, tegenwoordig hebben we het over highlights en babylights, maar wat is eigenlijk het verschil? Coupe soleil is natuurlijk vrij vertaald “kapsel van de zon”. Dit gebeurde meestal met een coupe muts, een plastic kapje die over je hoofd werd getrokken en dan kon de kapper met een haaknaald daar plukjes uit halen en die lichter kleuren. Gelukkig doen we dat tegenwoordig met Folies.

Met deze folie techniek kun je veel dichter bij de aanzet komen, waardoor je minder snel een uitgroei krijgt. En misschien is wel het aller grootste voordeel van deze techniek dat je in iedere folie een andere kleur zou kunnen gebruiken, dus in een behandeling kun je met vele tinten door elkaar heen werken wat een heel persoonlijk en mooi resultaat oplevert.

Highlights + Balayage = Foilyage

De folies houden de hitte vast, wat ervoor zorgt dat het haar sterker oplicht. Daarnaast kan er preciezer gewerkt met folies. Maar omdat het zo’n natuurlijke techniek is, heb je niet snel last van een zichtbare uitgroei. Het wordt eigenlijk alleen maar mooier naarmate de tijd verstrijkt.

Wil jij ook een Balayage, Foilyage of Highlights? Boek vandaag nog jouw afspraak of een gratis kleuradvies gesprek, ik geef je graag persoonlijk advies!